5. Redovna skupština Sjaja

S današnjim danom održana je 5. Redovna skupština Sjaja kojoj su pristupila 34 redovna člana.

Na Skupštini su predstavljeni i usvojeni izvještaji koordinatora Kristijana Grđana i Zrinke Perčin te financijski izvještaji za 2010. i 2011. godinu. Usvojene su i nove odredbe Statuta Sjaja, među kojima je i promjenjen naziv udruge Sjaj na engleskom jeziku koji sada glasi: “The Shine – Association for Social Affirmation of People with Psychosocial Disabilities”. Usvojeno je da mandat koordinatorima i članovima Upravnog odbora traje četiri godine, da su izvještajne skupštine obavezne, sukladno uputama Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva odvojene su upravljačke od izvršnih funkcija, uvedene odredbe o sprječavanju sukoba interesa te obrisana kategorija “pridruženih” članova s obzirom da ona nije nikada bila definirana Statutom.

Vrlo je važno da je udruga obrisala i odredbe po kojima je redovno članstvo u udruzi Sjaj bilo zabranjeno osobama lišenim poslovne sposobnosti, sukladno čl. 12. Konvencije o pravima osoba s invaliditetom. Također, određeno je da redovnim članovima udruge mogu postati samo osobe s duševnim smetnjama ili članovi njihovih obitelji, dok svi ostali građani mogu postati podržavajući članovi.

Za članove Upravnog odbora imenovani su jednoglasno na mandat od četiri godine: Kristijan Grđan, Mario Perčin, Zrinka Perčin, Ivana Peruzović-Štefančić i Mario Romac.

Koordinatorima Sjaja na mandat od četiri godine imenovani su jednoglasno Kristijan Grđan i Zrinka Perčin.

Za preuzimanje:

Izvještaj koordinatora Kristijana Grđana – programsko područje zaštite ljudskih prava

Izvještaj koordinatorice Zrinke Perčin – programsko područje resocijalizacije i socijalne inkluzije

Financijski izvještaj udruge Sjaj za 2010.

Financijski izvještaj udruge Sjaj za 2011.